Någonstans på jorden, i varje givet ögonblick, går solen ner. Men ingenstans är solnedgångarna så vackra som i Hunnebostrand och därför är det med sådan stolthet vi kan erbjuda Bella Gästis gäster första parkett till denna naturens allra mest spektakulära föreställning. Och vi tar inte ens betalt för underhållningen.

Däremot tar vi betalt för mat och dryck. Och vi gör det med gott samvete för oavsett om ni köper en pizza till avhämtning eller avnjuter en trerätters supé så garanterar vi råvaror av hög klass, tillagade av våra proffsiga kockar och serverad av den trevliga personalen. Vi satsar på de rena, definierade smakerna, klassisk matlagning men uppdaterad till dagens standard och trender.

Ambitiösa restauranger måste följa med i tiden. Vi är kräsna och noggranna när vi väljer fisk och skaldjur från ohotade bestånd och fångade med rätt redskap, vi köper i möjligaste mån kött och grönsaker från trakten och vinerna är omsorgsfullt valda av våra vinentusiasters känsliga gommar och luktorgan.

Samtidigt anser vi inte att en måltid på Bella Gästis måste intas med alkohol för att bli fullbordad. Vi vet att bil-eller båtburna gäster kräver nyktra förare. För att minska deras lidande har vi satsat på ett generöst sortiment av alkoholfria drinkar och viner som fungerar bra ihop med vår mat. Man kan nämligen ha roligt utan sprit, ett fenomen som Albert Engström kallade ”konstlad glädje”.

Vi är stolta över att vara en av få restauranger i norra Bohuslän som är öppen året runt och med full service. Bohuskusten är lika fascinerande alla årstider så ge oss gärna en chans en kulen höst-eller vinterdag. Varför inte reta aptiten med en promenad i vårt skulpturstråk här intill och som ända in på 1970-talet var ett fungerande stenbrott? Skulpturerna är vår hyllning till Bohusläns stenindustri och den eviga graniten.

Något vi tycker är extra trevligt är vår ständiga tillgång till färska ostron. Solnedgång, några ostron och ett glas Champagne… Mer romantiskt än så kan det inte bli.

Så välkommen till Bella Gästis, Bohuskustens mesta restaurang, där vi gör vårt yttersta för att du ska trivas och snart komma tillbaka.

av Staffan Wictorin


Hitta hit!